Shuffleboard

Ta med dina polare, kollegor eller släktingar och spela shuffleboard hos oss idag! Shuffleboard är det perfekta sättet att umgås med familj och vänner. Alla kan vara med oavsett kondition eller ålder! Om ni aldrig har spelat tidigare ger vi er gärna en introduktion om hur spelet går till.

Shuffleboard

Ta med dina polare och spela hos oss idag! Shuffleboard är det perfekta sättet att umgås med familj och vänner. Alla kan vara med, oavsett ålder och har ni aldrig spelat förr kan vi ge er en introduktion om hur spelet går till.

OM SHUFFLEBOARD

Shuffleboard är kul, spännande och enkelt att lära sig. Spelet är mycket socialt och ytterst beroendeframkallande. Det påminner om curling. Fyra röda och blå stenar per lag som curlas fram från ena ändan till andra ändan av spelbordet. Det gäller att komma så nära bortre kanten som möjligt med det egna stenarna, samtidigt som man skall blockera eller slå bort motståndarens stenar.

REGLER FÖR SHUFFLEBOARD

– Var spelare (eller lag) har 4 puckar var. Röd eller blå.
– För att bestämma vem som börjar spelar man vars en puck och närmast motsatt kant börjar.
– Man spelar varannan puck.
– Den som först uppnår 15 poäng vinner.
– Markering finns på bordet för poängberäkning 1-4 poäng. 5 poäng ges om pucken hänger över kanten men fortfarande är kvar på spelytan.
– Den som fick poäng i omgången innan startar nästa omgång.
– Alla puckar skall passera spärrlinjen som är markerad i början av 1-poängsfältet. Om en puck inte passerar den linjen skall den tas ur spel.
– Den eller de puckar i samma färg som är närmast bortre kanten är poänggivande.
– Hela pucken måste vara i poängfältet. Nuddar pucken linjen så gäller den lägre poängen.
Spelet passar för 2-8 spelare.

BOKA SHUFFLEBOARD

Knappa in antal personer här och tryck sedan på önskat paket nedan

Visste du…

…att Sportcenter Syd har fullständiga rättigheter? Det innebär att du och ditt sällskap till exempel kan köpa en öl eller drink att njuta av under tiden du spelar, eller varför inte ett glas vin till maten från vår bistro?